Zo maak je jouw eigen home gym

4jun - door seo - 0 - Over Overig

Het is geen geheim dat fitnessapparatuur duur is. De prijzen van gewichten en andere fitnessapparatuur lopen sterk uiteen, maar je kunt een goede start maken voor slechts  200 tot 300 euro. Je kunt natuurlijk ook gewoon één toestel tegelijk kopen in plaats van alles in één keer. In deze blog lees je enkele ideeën voor je eigen home gym. 

Dumbbell set met rek

Als je probeert fit te worden en spieren op te bouwen, zijn halters een geweldige manier om dat te doen. Ze zijn veelzijdig, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken – en ze vereisen geen speciale apparatuur of ruimte in je woning.

Halters zijn er in verschillende vormen, maten en prijzen. Er is keuze uit klassieke barbells die meer gewichts opties bieden maar meer ruimte innemen; dumbbells met verwijderbare gewichten; dumbbell set met rek; verstelbare sets (waarmee je de hoeveelheid gewicht naar behoefte kunt veranderen); of zelfs halters waarmee je zowel cardio- als krachttraining tegelijk kunt doen door gewichtheffen te combineren met aerobe activiteiten zoals hardlopen of touwtje springen.

Halters

Als je halters gaat kopen bedenk dan het volgende:

  • Koop de juiste maat.
  • Koop een set halters.
  • Koop geen verstelbare halters als je ze niet nodig hebt, want ze zijn duur en ze zijn vaak moeilijk te gebruiken. 

Een spinfiets

Als je op zoek bent naar een trainingsapparaat voor thuis dat je helpt in vorm te komen en gezond te blijven, dan is de spinfiets de perfecte optie. Spin bikes bieden cardiotraining met hoge intensiteit zonder dat er apparatuur of ruimte in huis nodig is. Ze zij gemakkelijk op te bergen onder bedden of in kasten wanneer ze niet worden gebruikt, zodat ze niet veel opslagruimte in beslag nemen wanneer ze niet worden gebruikt.

Spinfietsen zijn geweldig omdat ze weinig impact hebben en goed zijn voor mensen met rugproblemen of andere medische problemen die hardlopen moeilijk maken, zoals artritis of gewrichtspijn door blessures opgelopen tijdens sportactiviteiten zoals basketbal of volleybal (of gewoon algemene slijtage). Als dit klinkt als iets dat op jou van toepassing is – of als je gewoon een alternatieve vorm van lichaamsbeweging wilt – kan een spinfiets je beste vriend zijn.

Hometrainers bieden ook veel voordelen ten opzichte van andere soorten cardiotoestellen: Ze geven gebruikers meer vrijheid dan elliptische trainers, omdat ze tijdens hun training af en toe rechtop kunnen staan in plaats van voortdurend te zitten; ze verbranden sneller calorieën dan loopbanden, omdat ze een hogere weerstand bieden door tegen de zwaartekracht in te trappen in plaats van tegen luchtweerstand; bovendien zijn er geen dure maandelijkse lidmaatschappen nodig, omdat de meeste modellen kant-en-klaar voorgemonteerd uit de doos komen.

Touwtje springen is een effectieve cardiotraining

Touwtje springen is een effectieve cardiotraining en het is gemakkelijk te leren. Het verbrandt calorieën, verbetert de coördinatie en het evenwicht, kan overal worden gedaan en heeft weinig impact op je gewrichten.

Touwtje springen is ook een van de beste manieren om met thuisfitness te beginnen, omdat er geen apparatuur of zelfs maar veel ruimte voor nodig is – je hebt alleen een beetje ruimte nodig om in te springen.

Verhoog je squats met een gewichthefriem

Een gewichthefgordel helpt je om zwaardere gewichten te tillen en meer herhalingen uit te voeren. Hij helpt ook om je rug te ondersteunen, wat belangrijk is om je torso rechtop te houden zodat je de juiste vorm kunt aanhouden. De riem helpt ook om je kern strak te houden, wat blessures op de lange termijn helpt voorkomen.

Wat zijn de beste cardio machines?

Cardiotoestellen zijn ideaal om je in het zweet te werken. Je kunt ermee hardlopen op een loopband, roeien of trappen op een elliptische trainer, of fietsen op een stationaire fiets. Als je op zoek bent naar iets anders, gebruik dan kettlebells of een helling trainer voor wat weerstandstraining.

Kettlebells zijn compact en veelzijdige 

Kettlebells zijn compacte, veelzijdige fitnessapparaten die voor verschillende oefeningen worden gebruikt. Kettlebells zijn er in verschillende gewichten en maten. Ze zijn ideaal voor het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid en voor het verbeteren van balans en coördinatie.

Je kunt in vorm komen zonder je huis te verlaten

Het is uitstekend mogelijk om vanuit thuis in vorm te komen Je hoeft je geen zorgen te maken over omkleden en douchen na een training, wat het makkelijker maakt voor mensen die niet graag naar de sportschool gaan of een strak schema hebben.

Verder bespaar je geld doordat je niet hoeft te betalen voor een lidmaatschap van de sportschool. Ideaal dus

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te zien hoe eenvoudig het is om een home gym op te zetten.