Categorieën van vloerkleden

6aug - door Rashmi Soekhoe - 0 - Over Interieur

Je hebt net een nieuw huis gekocht! Het kostte wat tijd en de nodige problemen maar het is eindelijk zover! Je kan niet wachten tot je kan beginnen met verbouwen, verven en de inrichting! Je bent al begonnen met het in elkaar knutselen van een moodboard om jouw droominterieur op papier te krijgen. De kleuren, patronen, materialen en stoffen die je terug wilt zien in het interieur. Je hebt ook al bedacht dat je een vloerkleed wilt hebben in de woonkamer. Je houdt van het gevoel om over een zachte ondergrond heen te lopen. Je hebt echt zoveel soorten vloerkleden gezien dat je even geen overzicht meer hebt over uit wat voor modellen vloerkleden je kan kiezen. Geen nood! Houd de onderstaande splitsing qua modellen in je hoofd wanneer je weer op zoek gaat!

Patronen

Laten we beginnen met de vloerkleden die een patroon bevatten. Dit zijn de vloerkleden die het meeste opvallen en een statement kunnen maken in jouw interieur. Door voor een vloerkleed met een patroon te kiezen kan je van jouw vloerkleed het pronkstuk maken van jouw huis. Je kan kiezen voor een druk patroon met vele kleine figuren maar ook voor een rustiger patroon met grote figuren die minder vaak herhaald worden. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een dierenprint maar ook abstracte figuren zie je tegenwoordig heel vaak terugkomen. Je kan ook kiezen voor een vloerkleed met een patroon waar je kinderen, neefjes of nichtjes extra veel plezier aan zullen beleven in de vorm van bijvoorbeeld het speelmat Groningen. Deze vloerkleed zorgt voor jouw warme ondergrond en zorgt voor plezier voor de kinderen. Wanneer de kinderen weg zijn kan je het speelkleed gemakkelijk oprollen en opbergen. Zo kies jij er zelf voor wanneer jij behoefte hebt aan een vloerkleed en wanneer niet.

Modern en klassiek

Als je de vloerkleden liever een wat rustiger en rustgevende sfeer wilt laten opwekken kan je beter kiezen voor een vloerkleed zonder patroon. Een effen vloerkleed is dat geval de beste optie. Een effen vloerkleed is niet alleen eenvoudig maar ook modern. Effen vloerkleden kunnen zo een strak en modern interieur naar een hoger niveau tillen. Hiernaast past de effen vloerkleed ook binnen ieder klassiek interieur. Dat laat maar weer eens zien hoe veelzijdig een eenvoudig effen vloerkleed kan zijn. Juist door het effen model kan de vloerkleed vrijwel binnen ieder interieur verwerkt worden!