3 LEUKE DINGEN OM TE DOEN IN GABORONE

24jan - door Mike Dullemans - 0 - Over Geen categorie

Niet alleen is de hoofdstad van Botswana een indrukwekkend, het is ook het economische centrum van het hele land. Het gaat hier over Gaborone. Echter is het wel een van de rustige hoofdsteden van Afrika. Was jij van plan om er vijf dagen door te brengen tijdens je rondreis Botswana? Dan zou ik toch adviseren de route aan te passen, want zoveel is er niet te doen in Gaborone. Of was jij van plan om naar deze stad te komen voor historische elementen? Dan moet ik je teleurstellen, want ook dat ga je hier niet vinden. 

Maar de hoofdstad bezoeken is wel iets wat hoort bij je rondreis Botswana, toch? Dus wanneer jij een stop maakt in Gaborone, zijn er zeker drie leuke activiteiten die jij kan doen!

SAFARI IN GABORONE GAME RESERVE

Het Gaborone Game Reserve is de op twee na meest populaire park van Botswana. Het park heeft een goede bereikbaarheid en is daardoor erg druk. Ga jij met je gezin of kleine kinderen reizen? Dit park is er goed geschikt voor. Het park biedt leuke plekken om te picknicken en uiteraard kan je leuke dieren spotten. Denk hierbij aan neushoorns, zebra’s en springbokken. Ook is dit park een goede plek om heen te gaan als je van vogels houdt. In het Gaborone Game Reserve bevinden zich verschillende zeldzame vogelsoorten

SURFEN BIJ GABORONE DAM

Ongeacht of jij van surfen houdt, de Gaborone Dam is het leuke plek om te bezoeken. Je kan hier verschillende activiteiten doen, zoals zwemmen, zeilen, windsurfen en zelfs vissen. De Gaborone Dam is zeker een plek waar je een hele dag kunt doorbrengen, ook als je geen zin hebt in bovenstaande activiteiten. De dam biedt leuke plekken om te picknicken met mooi uitzicht en er is genoeg te zien. 

WINKELEN IN THE AFRICAN MALL 

Een bezoekje aan het winkelcentrum mag zeker niet ontbreken als je in Gaborone bent. De winkels in The AFrican Mall zijn divers. Je vindt er zowel winkels met basisbehoeften, zoals supermarkten, maar ook cosmetica winkels, kledingwinkels en cadeauwinkels zijn hier te vinden. The African Mall biedt zowel dure merkartikelen als lokale artikelen tegen leuke prijzen. Wel moet je slim genoeg zijn om te onderhandelen als je producten wil kopen tegen goede prijzen. Ook is dit de ideale plek om leuke souvenirs aan te schaffen als aandenken aan je reis.