Hoe ga je zo goed mogelijk met je werknemers om? Lees het hier

24dec - door Jordy Hummel - 0 - Over Overig

Wanneer je een eigen onderneming hebt en het je allemaal teveel wordt, is het tijd om werknemers in dienst te nemen. Het succes van het bedrijf is aanzienlijk afhankelijk van je werknemers. Daarbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers hun taken goed en op tijd uitvoeren. Maar hoe ga je hiermee om? Je leest het in deze blog.

Belonen

Beloon je werknemers niet alleen met een maandelijkse salaris. Maar geef ze ook eens kleinigheidjes. Laat bijvoorbeeld relatiegeschenken bedrukken met het bedrijfslogo. Dit is een leuke manier om jouw merk te verspreiden en een manier om iets aan jouw werknemers te geven.

Verwachtingen

Het is belangrijk dat het personeel precies weet wat er van hun wordt verwacht. Laat daarom het personeel duidelijk weten wat je van hun verwacht. Op deze manier weten zij aan welke verwachtingen zij moeten voldoen. Het vertrouwen winnen van je medewerkers is uiterst belangrijk in de bedrijfsvoering. Wanneer je iets belooft is het belangrijk dat je je daar ook aanhoudt. Wanneer dit niet lukt is het belangrijk om dit tijdig aan de medewerkers te laten weten. Maar natuurlijk geldt dit voor beide partijen. 

Uitbesteden

Veel werkgevers willen alle touwtjes in handen houden. Dit is niet altijd mogelijk. Het is belangrijk om goed te delegeren. Bij het opschalen van je bedrijf is het belangrijk dat je veel meer uit handen geeft. Dit zijn meestal ook taken die je zelf altijd met plezier hebt verricht. Wanneer je dit loslaat creëer je ruimte voor groei voor het bedrijf.

Houding

Je hebt tijdens het werken een zakelijke relatie met het personeel. Maar dit wil niet zeggen dat je geen vriendschappelijke band met je medewerkers creëert. Bedenk alleen goed dat een al te goede vriendschappelijke houding vroeg of laat voor problemen zorgt. Er zijn 2 concrete situaties die voor problemen zorgen. Wanneer je een goede band met de manager hebt komt dit bij collega’s over dat je in sommige gevallen voor wordt getrokken. Of het nu wel of niet zo is, zorgt dit voor onbalans in het team. Verder helpt een harde aanpak soms in je bedrijfsvoering. Vaak is lastig voor managers om harde acties uit te voeren bij werknemers waar ze een vriendschappelijke band mee hebben. 

Transparantie

Wees altijd transparant tegenover je personeel. Wanneer het slecht gaat met het bedrijf is het noodzakelijk dat je het personeel hierover informeert. Daarbij is het belangrijk om de waarden en de visie van jouw onderneming te communiceren. Bovendien kost transparantie weinig tot niets. Maar wanneer je niks met transparantie doet, dan kan het je duur komen te staan. Wanneer er geheimen worden behouden in een organisatie en dit ooit een keer uit lekt, brengt dat schade aan je bedrijf. Klanten zullen je minder snel vertrouwen en misschien geen zaken meer met je willen doen. 

Geef dus eens een keer wat weg aan je medewerkers. Een klein gebaar doet wonderen met de bedrijfscultuur. En wees open en transparant tegenover je medewerkers, dit werkt uiteindelijk allemaal positief mee voor de bedrijfsvoering.