3 unieke laptops

5aug - door Matthijs - 0 - Over Interieur Overig

Een laptop is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid om te hebben. Zeker voor de mensen in loondienst of zzp-ers kunnen niet om het bezit van een laptop heen. Ondertussen heeft de innovatie ook niet stil gestaan. Aangezien laptops veel worden verkocht en er veel aanbieders en merken zijn, zie je ook dat er steeds unieke modellen op de markt komen. Ieder merk wil zich natuurlijk onderscheiden, terwijl de basis hetzelfde blijft: een opvouwbare lichte computer voor flexibel werken. We hebben er vandaag 3 voor je geselecteerd met een bijzonder scherm.

Kantelbaar scherm

Als we het hebben over een bijzonder scherm denken wij direct aan de HP Pavilion x360. Het scherm is zover kantelbaar dat je de laptop als een soort tent kunt neerzetten. 

Maar wat heb je daar dan aan? Het is met name handig dat je de laptop als een tablet kunt gebruiken. Kantel je scherm verticaal, kijk eenvoudig een film of het is handig bij kleine presentaties tijdens vergaderingen.

Het voordeel van het werken zoals op een tablet is dat het flexibiliteit geeft terwijl je wel de power hebt van een laptop en een vast toetsenbord.

Tweede scherm

Nu we het toch over schermen hebben is er ook een ander model die erg opvalt. Namelijk de ThinkBook Plus. Het bijzondere van dit model is namelijk dat er op de ‘rug’ van de laptop nog een tweede scherm zit. Een zogenaamd 10,8 inch full-hd monochroom E-ink scherm. Met behulp van een stylus pen maak je snel een aantekening of reageer je op een e-mail terwijl je laptop gewoon gesloten voor je ligt. Verder is de laptop vrij normaal, maar als we het hebben over unieke innovatie kan dit model natuurlijk niet ontbreken.

Extra scherm

Een extra scherm is duidelijk een feature waar op geïnnoveerd wordt. Zo ook bij de ASUS ROG Zephyrus Duo. Naast het normale scherm zit er boven het toetsenbord een slank scherm over de volle breedte van de laptop. Dit scherm klapt als het ware uit waardoor het schuin komt te staan zodra je de laptop openklapt. Op die manier is de kijkhoek ideaal en zie je hier extra gegevens in naast je normale scherm.

Het extra scherm is ontwikkeld om te ondersteunen bij gaming of je workflow. Je hebt extra werkruimte op je scherm, zonder dat het formaat van je laptop significant toeneemt. Je kunt er specifieke apps in kwijt en aangezien het een touch display is swipe je er moeiteloos apps en content naar toe.