Vier tips als je voor het eerst op kamers gaat

20mei - door Matthijs - 0 - Over Huis

Als je voor het eerst op kamers gaat, moet je ineens van alles zelf regelen. Je gaat in een andere stad studeren en wilt jezelf verder ontwikkelen. Er gaat letterlijk een wereld voor je open. Met deze tips heb jij een goed begin als je op jezelf gaat wonen.

Je eigen administratie regelen

Je eigen administratie zal in het begin nog niet veel inhouden. Maar misschien moet je wel jaarlijks je belastingaangifte doen of wil je een sollicitatie versturen voor je bijbaan. Een laptop kopen moet je dus sowieso in je budget meenemen. Het voordeel van een laptop is dat je hem overal in je kamer kunt gebruiken. Daarnaast neem je hem eenvoudig mee voor je studie of college.

Een goede fiets is goud waard

In een nieuwe stad ben je vaak afhankelijk van het openbaar vervoer. Een auto kan onpraktisch zijn of simpelweg te duur. Maar je fiets, die laat jou nooit in de steek en staat altijd voor je klaar. Rijdt de bus niet? Pak de fiets! Ga je nog borrelen na werk? Pak de fiets!

Een fijne fiets geeft flexibiliteit en het is een hele leuke manier om je nieuwe buurt snel te verkennen. Vergeet hem trouwens niet goed op slot te zetten.

Op een goed matras kom je echt tot rust

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een nieuwe woonplek heeft best veel impact. Het is dus belangrijk dat je je snel thuis voelt en goed tot rust komt. Een goed matras draagt daar veel aan bij. Als jij prinsheerlijk geslapen hebt en goed uitgerust wakker wordt, dan is dat veel waard voor je gemoedstoestand tijdens de rest van de dag. Investeer dus in een goed matras als je dat nog niet gedaan hebt. Dan voelt het snel genoeg als thuis.

Start een sociale activiteit

Als je ergens nieuw komt wonen is het belangrijk om wat sociale contacten te hebben. Maar waar vind je die? Allereerst maak je natuurlijk kennis met je nieuwe buren of misschien deel je wel een gemeenschappelijke ruimte met huisgenoten. Een kop koffie zorgt al voor een leuk gesprek.

Je kunt je ook aansluiten bij een lokale vereniging of sportclub. Dit kan letterlijk van alles zijn. Nieuwe mensen die je daar leert kennen laten je sneller thuis voelen en betrekken jou bij allerlei lokale activiteiten. Op die manier leer je de omgeving snel kennen en vaak maak je nieuwe vrienden waar je je leven lang plezier van hebt.