Het betalen van een top prijs voor jouw hotelovernachting

7jun - door admin - 0 - Over Overig

Schreeuwend duur, dat zijn hotelovernachtingen natuurlijk. Er is echter één voornamelijke reden waardoor overnachtingen zo duur zijn en dat komt doordat de prijzen van een overnachting in een hotel kunstmatig hoog gehouden worden. Daar schiet een hotel toch niets mee op zou je zeggen? Dat klopt ook helemaal, daar schieten ze inderdaad helemaal niets mee op. Toch gebeurd het en dat heeft één grote reden. De vergelijkingssites die de gehele hotel markt domineren. Deze websites houden prijzen kunstmatig hoog doordat ze een bepaalde marge over de boeking heen gooien. Hotel websites moeten vervolgens verplicht dezelfde prijs aanhouden als die op vergelijkingssites. Dit zorgt ervoor dat prijzen hoger zijn dan dat ze moeten zijn.

Vergelijken van prijzen

Nu is het niet alleen maar kommer en kwel. Via de verschillende vergelijkingssites kun je nog steeds prima een hotel opzoeken. Echter zou ik je willen afraden om een kamer te boeken via dit soort sites. Het kan namelijk stukken goedkoper zijn om een hotel te boeken via de verschillende websites van hotels zelf. Deze zijn vaak net zo gemakkelijk te gebruiken en misschien kun je er nog een kleine korting uitslaan. Hotels mogen namelijk niet zakken in de prijs, maar mogen wel degelijk korting geven op extraatjes. Dit bed and breakfast hilversum geeft nu bijvoorbeeld 20 procent korting op het ontbijt.

Mijn advies

Mijn advies is natuurlijk gewoon boeken via de hotel website zelf. Je hebt er letterlijk niets aan om te boeken via booking.com en je houdt alleen de prijs kunstmatig hoog.