Een verstopping? Zo voorkomt u deze

20feb - door admin - 0 - Over Geen categorie

Een verstopping is lastig en kan zorgen voor een talkrijk aantal problemen. Je riool zorgt ervoor dat je huishoudend draaiende kan blijven en wanneer je toilet, afvoer of een vergelijkbaar onderdeel verstopt zit kan dit ervoor zorgen dat je huishouden opgestopt wordt. Je moet bijvoorbeeld douchen bij de buren, naar de wc bij de buren, je kunt de vaat niet meer doen enzovoorts. Dit zorgt er stuk voor stuk dat je in principe niet meer normaal kunt functioneren in je eigen woning. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen, daarom in deze blog twee tips waarmee u een verstopping succesvol kunt voorkomen.

Een toilet is geen prullenmand

Als loodgieter Utrecht zie ik echt dat mensen van alles door het toilet spoelen, van tandenborstels tot afgedankte tandpaste tubes en van kammen tot haarborstels, je maakt het allemaal mee. Mensen beseffen zich maar slecht dat een toilet geen afvalcontainer is en dat de leiding die aangesloten zit aan het toilet een stuk smakker is dan het gat waar je toilet papier inwerpt. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt.

Spoel af en toe eens met vloeibare ontstopper

Wanneer je denkt dat je toilet gaat verstoppen, bijvoorbeeld doordat deze slechter doorspoelt of dat er altijd net iets meer water in blijft staan is het handig om alvast door te spoelen met een vloeibare ontstopper. Deeltjes die mogelijk de verstopping zouden kunnen veroorzaken worden dan namelijk alvast doorgespoeld, waardoor de verstopping nooit zo groot wordt als een totale verstopping.

Toch een verstopping? Dan bel je de loodgieter

Wanneer je uiteindelijk toch een verstopping hebt, kun je maar beter een loodgieter bellen. Ik trad laatst bijvoorbeeld op als loodgieter Woerden en in Woerden trof ik een riool aan dat totaal overhoop lag doordat de bewoners zelf waren gaan klussen. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit nooit de oplossing en oorzaak kan zijn. Ga dus voorzichtig aan het werk wanneer je zelf iets probeert op te lossen.