Het kiezen van een locatie voor je congres

24jan - door admin - 0 - Over Overig

Wanneer je een congres gaat organiseren moet je aan ontzettend veel dingen denken en je moet met heel erg veel dingen rekening houden. Niet alleen moeten je gasten het naar hun zin hebben, maar ook moet je ervoor zorgen dat de kosten niet enorm uit de hand lopen. Hiervoor zijn goede en solide afspraken met je congrescentrum van enorm belang. Je kunt niet zomaar een congres organiseren en verwachten dat alles wel goed komt. Goede afspraken zorgen ervoor dat je naderhand niet verassingen komt te staan en dat is we zo prettig. Welke afspraken je maakt hangt uiteraard af van het type congres of evenement dat je gaat organiseren. De volgende afspraken gelden echter voor een zo groot mogelijk gedeelte congressen en evenementen.

Beeld en Geluid

Zorg ervoor dat je beeld en geluid in orde is en zeker de afspraken omtrent beeld en geluid. Niet elk congrescentrum heeft zomaar al het beeld en geluid dat jij nodig hebt op voorraad en dat kan ervoor zorgen dat er extra kosten gerekend worden. Ga er niet zomaar vanuit dat jouw gekozen congrescentrum al het beeld en geluid op voorraad hebt dat jij nodig hebt, maar bespreek dit.

Catering

Op een gemiddeld tot groot congres of feest bij een feestlocatie komen een boel mensen. Niet al deze mensen eten of drinken hetzelfde en hier moet je natuurlijk rekening mee houden bij het organiseren van een congres of feest. Zorg ervoor dat er voor al je gasten wat te eten en drinken is en hou dus ook rekening met mensen die een bepaalt geloof aanhangen of mensen met een specifiek dieet. Het makkelijkst is om dit vooraf gewoon te vragen aan je gasten. Een beetje feestlocatie met een behoorlijke catering draait hier zijn of haar hand niet voor om.

Succes en vooral heel veel plezier!

Vergeet niet dat het organiseren van een feest of congres ook gewoon leuk mag zijn. Meestal organiseer je een dergelijk evenement niet iedere dag dus geniet er ook een beetje van.