Hou de kou buiten met ventilatie

1dec - door Redactie - 0 - Over Geen categorie

Het is weer waanzinnig koud buiten, de winter is in volle gang en dan bedoel ik echt volle gang. Ook met deze kou is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk blijft ventileren. Het grote probleem is echter dat niemand daar echt op aan het wachten is, dus we moeten op zoek naar een andere oplossing. gelukkig is er een oplossing beschikbaar en die oplossing komt in de vorm van mechanische ventilatie. Wanneer mensen mechanische ventilatie horen denken ze al snel aan hoge kosten en weinig rendement. Hun nekharen schieten omhoog en denken eigenlijk direct aan alles wat het extra gaat kosten. Dat is zonde en absoluut niet nodig. Goede ventilatie is net als zonnepanelen, het bespaart geld en biedt zoveel meer dan alleen een beetje verkoeling.

WTW

Door middel van WTW kun je de kou heel gemakkelijk buiten houden en ook nog eens de ruimte gezonder maken en warmer maken. Dat komt doordat deze ventilatie gebruik maakt van de warmte die zich in de ruimte bevindt. Tocht wordt opgevangen en in de plaats van deze tocht wordt er warmte in de ruimte geblazen. Je snapt misschien wel dat de combinatie minder de ramen openzetten en ook nog eens gezonde lucht naar binnen blazen een enorm voordeel kan opleveren. Ventilatie is dus in veel gevallen een kostenbesparende optie.

Dakventilatoren

Wanneer je liever niet tegen de ventilatie van je woning aankijkt, kun je kiezen voor dakventilatoren. Dakventilatoren zorgen er namelijk voor dat de mechanische ventilatie in de woning ‘verstopt’ is. Dit zorgt ervoor dat de ventilatie niet meer zichtbaar is.

Schakel de hulp in van een specialist

Wanneer je kiest voor mechanische ventilatie is het wel verstandig om in één keer de juiste keuze te maken. Ventilatie wil je het liefst slechts één keer installeren. Dit scheelt een boel breekwerk. Zorg ervoor dat je dit in orde hebt en dat je niet voor onnodige kosten komt te staan.