Ventilatie Verbergen

28nov - door Redactie - 0 - Over Huis

Het hebben van ventilatie is een fantastische oplossing voor wanneer je binnenklimaat niet behaaglijk genoeg is. Het idee van ventilatie is niet dat je er een hogere stroomrekening van gaat krijgen, maar natuurlijk dat je een fijner binnenklimaat krijgt met daarbij een lagere energierekening. Het grootste resultaat bereik je door ervoor te zorgen dat de ventilatie van je woning perfect aansluit op de woonwens en het type woning dat je bezit. Daarom in deze blog een aantal opties uit het ventilatie arsenaal dat jij tot je beschikking hebt wanneer je gaat voor ventilatie.

pijpventilatoren

Pijpventilatoren zijn super geschikt voor verbergen van de ventilatie aan de bovenzijde van je woning. Pijpventilatoren worden door het dak van je woning geïnstalleerd en zien eruit als een soort van schoorstenen. Het unieke aan deze ventilatoren is dat ze geen last hebben van externe invloeden, door de standaard meegegeven kappen.

Dakventilatoren

Een andere vorm van ventilatoren die je simpelweg kunt verbergen zijn dakventilatoren. Deze ventilatoren kunnen zowel op een plat als hellend dak worden geplaatst en zijn een prima oplossing wanneer je niet door het dak van de woning wilt gaan boren. Bedenk je wel dat de installatie van dergelijke ventilatoren grootschaliger is en het installeren van het geheel lastiger.

Badkamerventilatoren

Dit lijkt misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar badkamerventilatoren zijn een prima oplossing voor het verbergen van jouw ventilatie. De units zijn klein en kunnen een zeer grote capaciteit lucht afzuigen en reinigen. Badkamerventilatoren en toiletventilatoren zijn daarnaast niet alleen geschikt voor de ventilatie van de badkamer, maar danken hun naam aan hun mogelijkheid om kletsnatte ruimtes te ventileren.

Schakel de hulp in van een specialist

Ventilatie installeer je naar alle waarschijnlijkheid slechts een keer in je woning. Daarom wil je het in één keer goed doen. Ik adviseer dan ook altijd de hulp in te schakelen van een echte specialist. Hij of zij kan vaak heel precies benaderen welke vorm van ventilatie het meest geschikt is voor jouw situatie. Dat scheelt uiteindelijk enorm in de kosten.