Verschillende type ventilatoren & roosters

14nov - door Redactie - 0 - Over Huis

Verschillende type ventilatie en roosters zijn er tegenwoordig in de markt. Dat komt enerzijds omdat er tal van verschillende wensen en motivaties voor mensen zijn om ventilatie in hun gebouw en of woning toe te passen. Afhankelijk van de grote van het gebouw, het aantal mensen dat zich regelmatig in het gebouw bevindt en andere randvoorwaarden zijn er verschillende type roosters en ventilatoren op de markt. Naast het design is het grootste verschil de toepasbaarheid van de verschillende ventilatoren. Vaak is het lastig te bepalen welk systeem het allerbeste voor jouw werkt en om te ontdekken welk systeem past bij jouw situatie, dan is het handig om een soort van blog te hebben die dat allemaal even haarfijn voor je uitlegt. Daarom deze blog.

Kanaalventilatoren

Kanaalventilatoren zijn handig bij installatie van wasemkappen en andere afzuigsystemen in woningen en kleine bedrijfspanden. In de meeste kanaalventilatoren zitten standaard schoepen geïnstalleerd die het mogelijk maken om de lucht toevoer en afvoer te reguleren. Een kanaalventilator installeer je door het dak of muur van een woning.

Dakventilatoren

Zoals de naam al beschrijft plaats je dakventilatoren op het dak. Dit type ventilator is ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben om de ventilatoren binnen te plaatsen. Ook zijn ze handig voor grotere bedrijven, omdat de ventilatie dan standaard intern blijft.

Badkamerventilatoren

De naam zegt het al, badkamerventilatoren zijn uitermate geschikt voor de ventilatie van badkamers en andere natte ruimtes. Veel mensen worden misleidt door de term: ‘badkamerventilatoren’ en denken dat deze ventilatoren alleen gebruikt kunnen worden in badkamers. Dit is echter niet het geval. Een badkamerventilator is uitermate geschikt voor het ventileren van natte ruimtes. Een badkamer is natuurlijk een ideaal voorbeeld van dit soort ruimtes, omdat een badkamer door douche gebruik praktisch altijd nat is.

Schakel de hulp in van een specialist

Een specialist kan je veel verder helpen bij het invullen van een dergelijke ventilatiewens. Zij kunnen vaak heel nauwkeurig berekenen wat voor ventilator het meest geschikt is voor jouw situatie. Daarnaast kunnen zij door middel van berekeningen een eenduidig antwoord geven op de vraag: ‘Wat is de ideale ventilator voor mijn situatie?’