Badkamer verbouwen

23jun - door Redactie - 0 - Over Huis Interieur

Badkamer verbouwen

Een mooie badkamer, wie wil dat nu niet? Vaak komen we tegen dat mensen die hun intrek hebben genomen in een nieuw huis niet tevreden zijn met de huidige badkamer. Als u de badkamer laat verbouwen en met nieuwe badkamermeubels inricht kan de badkamer dusdanig aangepast worden zodat de badkamer geheel naar uw smaak en eisen is.

Het verbouwen van een badkamer lijkt een grote ingreep maar dat is in de meeste gevallen helemaal niet het geval. Met het juiste bedrijf dat de verbouwing uitvoert en u advies geeft en de juiste voorbereiding van uw zijde kan het binnen een week geregeld zijn.

Hoe gaat een verbouwing in zijn werk

Het is belangrijk dat u precies weet hoe u wilt dat de badkamer er na de verbouwing uitziet. Speciale badkamerzaken of aannemers kunnen helpen met het ontwerpen van de badkamer en de keuze voor de materialen die gebruikt zullen worden. Daar hoort ook de keuze voor bijpassende badkamermeubels bij.

Als alle spullen er zijn kan er begonnen worden met de oude badkamer helemaal te strippen. Alle spullen eruit: al het sanitair en de tegels van de wanden en de vloer verwijderen. Daarna kan het bouwbedrijf waar nodig extra muurtjes plaatsen en waar nodig leidingen verleggen. Soms moeten er ook nog voorbereidingen getroffen worden voor bijvoorbeeld het plaatsen van een bad.

Daarna komt de badkamer verbouwing in een stroom versnelling, de wanden en vloer kunnen betegeld worden. Als dat eenmaal gedaan is kunnen de sanitaire voorzieningen zoals een douche en wasbak bevestigt worden op de juiste plek in de badkamer. Vervolgens kunnen de meubels voor de badkamer op de juiste plaats geplaatst worden en evt. badkamer spotjes  ingebouwd worden. Het badkamer verbouwen is in principe nu afgerond, u kunt douchen in uw droombadkamer. Uiteraard kunt u de badkamer nog een persoonlijk tintje meegeven met bepaalde asseccoires, maar dit kunt u ook rustig doen terwijl de badkamer al in gebruik is.

De prijs van een badkamer verbouwen

Omdat er veel bedrijven zijn die badkamers verbouwen is de kans groot dat u ergens een goede deal kunt vinden om dit te laten uitvoeren. Om een zo goed mogelijke deal te vinden is het raadzaam om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen voor het verbouwen van uw badkamer. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van waar u de aantrekkelijkste kosten betaald voor de badkamer verbouwen bij uw thuis.