Nieuwe trends in interieurs voor 2016

12jan - door Redactie - 0 - Over Interieur

Nieuwe trends in interieurs voor 2016

Stoer en sober, kunststof vloeren hebben de laatste jaren hun opmars gemaakt in diverse interieurs en zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Gietvloeren of coatings met een betonlook of fel gekleurde vloerafwerkingen die zeer onderhoudsarm zijn, het is een trend die in 2014 doorzet. In combinatie met high-tec keukenoplossingen is de kunststofvloer de basis geworden van zeer moderne interieurs. Vooral interieurdesigners houden zich vandaag de dag bezig met nieuwe ideeën, oppervlaktestructuren en kleuren voor kunststof vloeren. Producten op basis van polyurethaan en epoxy bieden genoeg perspectieven voor ontwerpers om steeds iets nieuws te bedenken. De grote concurrentie binnen deze markt maakt dat leveranciers steeds met innovaties komen, nieuwe kleuren, andere topcoatings die voor een speciaal effect zorgen.  Interessant is hierbij ook de mogelijkheid om prints en afbeeldingen onder de topcoating aan te brengen, of om gekleurde metalen deeltjes in de vloer mee te nemen dat zorgt voor een gemêleerd effect.

De toekomst van coatings en gietvloeren

De toekomst van kunststof vloer- en wandproducten ziet er zeer rooskleurig uit, mits ook de gemiddelde consument, winkelier of huiseigenaar deze producten meer en meer gaat ontdekken.  In het hogere segment worden PU gietvloeren– en wandcoatings al gebruikt voor de duurzame inrichting of renovatie van badkamers, maar voor de meeste huiseigenaren is het prijskaartje nog steeds niet zo aantrekkelijk. Toch zal door voortdurende concurrentie in deze markt het prijsniveau dalen, een trend die in de doe-het-zelf markt voor dit type producten al te merken is. Een strak en naadloos interieur is eerdaags ook voor de gemiddelde huiseigenaar haalbaar.

Voor meer tips en trends kun je www.woonkamerideeen.nl bezoeken.